Inloggen:      
    Wachtwoord vergeten?

TitelNieuws »

Utrechtse Internet Courant gelanceerdUtrechters kunnen nu een gratis abonnement nemen op de nieuwe digitale krant De Utrechtse Internet Courant (DUIC).


Behalve via dagelijkse digitale nieuwsbrieven, wordt er ook specifiek lokaal nieuws verspreid via de website DUIC.nl, via Twitter en Facebook. Op de website wordt ook gebruik gemaakt van Google Maps.

"DUIC duidt het nieuws," zegt Joris Daalhuisen, een van de initiatiefnemers. "Dat hebben we expliciet opgenomen in ons redactiestatuut. We geven het nieuws dus niet alleen door, maar plaatsen het in een context. Daarbij wordt veel gebruik gemaakt van sprekende beelden. Wij beantwoorden vragen als: waarom is het belangrijk voor Utrecht en wat zijn de gevolgen voor Utrecht?".

Achter DUIC gaat een consortium van vier investeerders uit de mediawereld schuil. Er wordt gestart met een bèta-versie om ervaring op te doen. Naar verwachting zal de officiële start begin september 2011 plaatsvinden. Het is de ambitie om DUIC te laten uitgroeien tot een multimediaal platform voor Utrecht, waarop ook plaats is
voor TV en debat.

 

 

« Vorige   Overzicht   Volgende »

 

Index
Inloggen
Abonneren
Registreren
Zoekopdracht
PDF Link
Titelnieuws
MediaMakers