Inloggen:      
    Wachtwoord vergeten?

TitelNieuws »

De Faam wordt verkocht aan Trainews MediaDPG Media verkoopt de huis-aan-huiskrant De Faam aan Trainews Media uit Yerseke. De nieuwe uitgever zal de krant integreren in drie nieuwe huis-aan-huismerken: De Middelburger, De Vlissinger en De Veerenaer.


Voor de trouwe lezer blijft het lokale nieuws via deze kranten dus gewoon beschikbaar. De laatste editie van De Faam verschijnt op 30 juni 2021. De drie nieuwe huis-aan-huismerken verschijnen vanaf 14 juli 2021 tweewekelijks.

 

DPG Media en Trainews Media gaan een nauw samenwerkingsverband aan. Huis-aan-huiskrant De Bevelander van DPG Media wordt ook verkocht aan Trainews Media en er worden meerdere titels van Trainews Media toegevoegd aan het nationale verkoop portfolio van DPG Media.

 

Jan van Dun, algemeen directeur local media van DPG Media: “De markt blijft steeds in ontwikkeling en in veel steden en gemeenten is nog slechts plaats voor één huis-aan-huiskrant. Dit leidt tot allerlei bewegingen in de sector. Sommige titels worden verkocht, andere titels worden aangekocht. Wij passen steeds ons bestaande portfolio aan en zetten verder in op het ontwikkelen van digitale mogelijkheden. Zo kunnen lezers ons nieuws ook vinden op digitale nieuwsmedia, zoals PZC.nl.”

 

Daniël van Iwaarden, directeur van Trainews Media:‘De overname van De Faam heeft alleen maar voordelen. De krant is straks opgesplitst in drie lokale huis-aan-huiskranten, zodat we ons helemaal kunnen inzetten voor een echt kwalitatief lokaal huis-aan-huisblad met interessante artikelen en persoonlijke verhalen. Daarnaast vergroten we het verzorgingsgebied van Trainews Media aanzienlijk voor ondernemers die lokaal zichtbaar willen zijn. In alle gemeenten op Walcheren en de Bevelanden bieden we straks een echt lokaal product’.

 

Het merk De Faam blijft wel bestaan. Daniël: ‘Later dit jaar zullen we het herintroduceren als een vernieuwend lokaal online nieuwsplatform’.

 

Trainews Media en DPG Media zijn overtuigd van het belang en de kracht van de samenwerking voor het behoud van lokaal nieuws in de regio.

 

 

« Vorige   Overzicht   Volgende »

 

Index
Inloggen
Zoekopdracht
PDF Link
MediaMarkt
Titelnieuws
MediaMakers
MediaFocus