Inloggen:      
    Wachtwoord vergeten?

TitelNieuws »

Willie Thijssen stopt bij Weekblad voor DeurneWillie Thijssen treedt terug als hoofdredacteur van de weekbladen van uitgeverij Das Publishers. Hij vervulde deze functie sinds september 2013.


“Ik kijk terug op een mooie en intensieve periode. Maar na bijna vijftien jaar bij de uitgeverij, waarvan 5,5 jaar als hoofdredacteur, vind ik het tijd voor een nieuwe stap in mijn carrière”, vertelt Thijssen. Hij startte in 2004 als redacteur voor Peelbelang. In 2013 volgde hij Nelly van Rijt op als hoofdredacteur van Weekblad voor Deurne en Peelbelang. Kort hierna werd ’t Contact in Someren overgenomen en werd gestart met het Weekblad voor Gemert-Bakel. In de zomer van 2018 werd het Weekblad voor Gemert-Bakel stopgezet en werd Middenstandsbelangen aangekocht. Vorig jaar nam EM de Jong de uitgeverij over van Voergroep Zuid (voorheen Boerenbond Deurne). “Ondanks de hectische jaren met vele veranderingen heeft de redactie altijd gezorgd voor nieuwswaardige weekbladen die dicht bij de mensen staan”, aldus Thijssen.

 

Naast de papieren weekbladen namen in de periode dat Thijssen hoofdredacteur was de online-activiteiten binnen de uitgeverij toe. Aan de vier huidige titels zijn nieuwssites gekoppeld met Facebook- en Twitter-accounts. Het aantal bezoekers aan de sites ligt op 2.000 per dag. Het totale aantal volgers op Facebook ligt op ruim 9.000 en via Twitter worden ruim 3.200 lezers bereikt. “Of het nu op papier is of online, mensen willen weten wat er in hun dorpen gebeurt. Uitgangspunt daarbij was voor mij altijd onafhankelijke, eerlijke en feitelijke berichtgeving uit alle lagen van de maatschappij. De vier titels zijn sterke, betrouwbare merken die zowel op papier als digitaal nog jaren meekunnen. Ik kijk met veel voldoening terug op de vijftien jaar dat ik daaraan heb meegewerkt.”

 

Thijssen draagt per 1 maart zijn hoofdredacteurstaken over aan Maarten Driessen, de nieuwe hoofdredacteur van de vier weekbladen. Driessen is sinds 2014 bij de uitgeverij in dienst als redacteur voor Peelbelang. De gemeente Asten blijft zijn werkgebied. Bram Vannisselroij is nieuw en gaat per 1 maart de redactie voor Deurne op zich nemen, samen met Ine van Hal.

 

Bron: Weekblad voor Deurne

 

 

« Vorige   Overzicht   Volgende »

 

Index
Inloggen
Zoekopdracht
PDF Link
MediaMarkt
Titelnieuws
MediaMakers
MediaFocus