Inloggen:      
    Wachtwoord vergeten?

TitelNieuws »

Nieuwe hoofdredacteur Reformatorisch DagbladSteef de Bruijn wordt de nieuwe hoofdredacteur van het Reformatorisch Dagblad. Op 1 maart 2017 volgt hij Wim Kranendonk op die zijn functie neerlegt.


Kranendonk is sinds 2003 hoofdredacteur. Hij maakte vijf jaar geleden met de directie en de Raad van Commissarissen de afspraak dat hij in 2017 zijn functie zou neerleggen. “Het is een fantastische maar tegelijk zware baan. Voor de krant en voor mezelf is het goed daar, na bijna veertien jaar, een punt achter te zetten.”

 Kranendonk, die nu 61 is, hoopt tot aan zijn pensioen als uitgever leiding te geven aan uitgeverij De Banier. Deze uitgeverij zal per 1 maart onder zijn verantwoordelijkheid vallen en niet meer onder die van de hoofdredactie. Daarnaast zal Wim Kranendonk als redacteur in algemene dienst bijdragen blijven schrijven voor het Reformatorisch Dagblad.

 

Lezers van het Reformatorisch Dagblad hoeven na het aantreden van Steef de Bruijn geen ingrijpende journalistieke veranderingen te verwachten. ‘‘Samen met de directie en de twee adjunct-hoofdredacteuren hoop ik in grote lijnen voort te bouwen op het door mijn voorganger gevoerde beleid’‘, aldus De Bruijn.

 

De Bruijn is sinds 1996 in dienst van het RD. Na bijna zeven jaar werkzaam te zijn geweest op de wetenschapsredactie werd hij in 2003 projectmanager ter ondersteuning van de hoofdredactie om een jaar later benoemd te worden als adjunct-hoofdredacteur. Binnen de hoofdredactie was hij in het bijzonder verantwoordelijk voor digitale media. In 2009 volgde zijn benoeming als plaatsvervangend hoofdredacteur.

 Sinds 2012 werkt De Bruijn, naast zijn taak bij het RD, als deeltijdlector nieuwe media in vorming en onderwijs aan Driestar hogeschool te Gouda. Dit lectoraat is per 31 december 2016 afgelopen.

 

De hoofdredactie bestaat vanaf maart uit De Bruijn en de adjunct-hoofdredacteuren Henk van den Berge en Jurriën Dekker.

 

Bron: Villamedia

 

 

« Vorige   Overzicht   Volgende »

 

Index
Inloggen
Abonneren
Registreren
Zoekopdracht
PDF Link
Titelnieuws
MediaMakers