Inloggen:      
    Wachtwoord vergeten?

TitelNieuws »

Novema Uitgevers neemt zakenblad ‘OF’ overNovema Uitgevers uit Grootegast neemt het regionale zakenmagazine Ondernemend Friesland (OF) over van de huidige eigenaren Ard Alderts en Ying Mellema.


Met de overname versterkt Novema, tevens uitgever van het succesvolle regionale businessmagazine ‘Het Ondernemersbelang’, haar positie op de Friese markt voor zakenbladen.

 

Ard Alderts, die het blad samen met compagnon Ying Mellema meer dan vijftien jaar leidde, verklaart: “We hebben er wel even over  na moeten denken, want OF voelt echt als ons kindje. Het was echter een goed moment; wij willen ons verder concentreren op reclamebureau Media Collectief in Sneek en met de directie van Novema Uitgevers hebben we bovendien een goede klik. Onze studio zal OF de komende jaren blijven opmaken, wat we heel belangrijk vinden als onderdeel van de overname. Wij zien OF nog altijd als een belangrijk communicatiemiddel naar de Friese markt, ook bij de promotie van netwerkevenementen die wij steeds meer organiseren.”
 
De formule van OF zal volgens directeur Jelte Hut in eerste instantie niet veel gewijzigd worden. “Logisch dat we die intact houden, want daar geloven we in. “Het bureau Narvic communicatie van Menno Bakker, die de formule mede ontwikkelde en tevens de hoofdredactie voert, zal het blad voor ons blijven maken. Wel verwachten we allerlei synergievoordelen met de tientallen andere zakenbladen die wij maken. Je kunt van elkaar leren, copij delen, nieuwtjes uitwisselen en doordat je volume hebt kun je voor adverteerders leukere aanbiedingen doen.”
 
Ondernemend Friesland (OF) is een succesvol Fries zakenmagazine. Het blad bestaat volgend jaar twintig jaar en komt maandelijks uit in een oplage van 5.500 stuks. Ook exploiteert het magazine met www.of.nl een internetportaal voor ondernemers.


Novema Uitgevers is een professionele, marktgedreven uitgever van met name zakenbladen en magazines op het gebied van sport, recreatie en theater. Daarnaast exploiteert Novema een narrowcasting TV-kanaal voor met name sportverenigingen. Het paradepaardje van Novema, het zakenblad ‘Het Ondernemersbelang’ ,verschijnt landelijk vijf keer per jaar in bijna vijftig verschillende regionale edities.

 

 

« Vorige   Overzicht   Volgende »

 

Index
Inloggen
Abonneren
Registreren
Zoekopdracht
PDF Link
Titelnieuws
MediaMakers