Inloggen:      
    Wachtwoord vergeten?

TitelNieuws »

Tijdschriften Opzij en J/M Ouders te koopDe tijdschriften Opzij en J/M Ouders zijn door De Weekbladpers Groep in de verkoop gedaan.


WPG heeft geen deadline genoemd voor de verkoop van de bladen. Het bedrijf voert ook een reorganisatie door, waarbij volgend jaar 100 banen verloren zullen gaan. Bij het boeken- en tijdschriftconcern werken 720 mensen. Uitgeverijen Querido en de Arbeiderspers gaan meer samenwerken en gaan in Amsterdam samen in een pand zitten. De banen verdwijnen bij alle uitgeverijen en bij het hoofdkantoor, met de ondernemingsraad en de vakbonden is een akkoord bereikt over de reorganisatie.

J/M en Opzij zien de oplagen al enige tijd afnemen. 'Hoewel de thema's emancipatie en opvoedkunde zeker niet van de maatschappelijke agenda zijn verdwenen, leveren zij, mede gezien de huidige marktomstandigheden, op dit moment binnen WPG niet het noodzakelijke rendement', meldt het bedrijf. Andere bladen van WPG, zoals Psychologie Magazine, Happinezz en Vrij Nederland, draaien volgens directeur Koen Clement break even of maken zelfs winst. WPG is ook eigenaar van de uitgeverij die Voetbal International uitgeeft.

 

 

« Vorige   Overzicht   Volgende »

 

Index
Inloggen
Abonneren
Registreren
Zoekopdracht
PDF Link
Titelnieuws
MediaMakers