Inloggen:      
    Wachtwoord vergeten?

TitelNieuws »

Hoofdredacteur Thom Roep verlaat Donald DuckDonald Duck krijgt een nieuwe hoofdredacteur. In augustus vertrekt Thom Roep, die dan precies veertig jaar voor het weekblad heeft gewerkt. Sinds 1984 is de schrijver actief als hoofdredacteur.


De belangrijkste reden voor zijn vertrek noemt Roep zijn gebrek aan affiniteit met de digitale wereld en de sociale media. Sinds 2010 is de redactie zeer actief op Twitter. Accounts van Donald, Dagobert en Oma Duck zijn mateloos populair. "Ik vind dat ik niet geloofwaardig ben om leiding te geven aan een team dat zich bezighoudt en enthousiasme opbrengt voor dingen waar ik zelf minder mee heb", bekent hij. "Ik ben te veel stripliefhebber om bij die verschuiving een enthousiaste rol te spelen. Dus ik ga weer strips schrijven, tekenen, dingen verzinnen."

 

De hoofdredacteur schreef eerder verhalen voor Douwe Dabbert en bedacht samen met collega Co Loerakker de stripreeks Van nul tot nu, over de geschiedenis van Nederland. Het blad ging onder leiding van Roep ook veel meer inspelen op de Nederlandse actualiteit. Zo verscheen er deze week een Rijksmuseumspecial en heeft het blad komende week een editie aan de troonswisseling gewijd.

 

 

« Vorige   Overzicht   Volgende »

 

Index
Inloggen
Abonneren
Registreren
Zoekopdracht
PDF Link
Titelnieuws
MediaMakers