Inloggen:      
    Wachtwoord vergeten?

TitelNieuws »

Gay&Night Magazine overweegt overname Gay Krant



Gay&Night Magazine, dat zich neerzet als ‘s lands grootste gay uitgaansglossy, overweegt een overname van de Gay Krant. Dat meldt hoofdredacteur Martijn Tulp van Gay & Night Magazine.


De Gay Krant ging eerder deze week failliet. “Er dreigt meer dan dertig jaar geschiedenis verloren te gaan, alsmede de zelfstandige plek die de Gay Krant in de gaycommunity heeft. Het zou, niet in de laatste plaats voor de lezers, zonde zijn als dit medium nu compleet verloren gaat“, aldus Tulp. 

 

De uitgever van Gay & Night Magazine, Stichting OUT Media, zal contact zoeken met de curator van de Gay Krant, zodra deze bekend is, om te bekijken welke mogelijkheden er zijn om de Gay Krant te laten voortbestaan.

 

OUT Media heeft als doel om gay media in stand te houden. “De afgelopen jaren zijn al veel gaymedia verdwenen: de Gay Krant is de zoveelste in een lange rij”, zegt Frederik van den Bosch, voorzitter van de stichting.

 

Dat geeft volgens hem aan hoe belangrijk het is om voortdurend te blijven innoveren. “Zo is het magazine Gay&Night, dat na een faillissement in 2006 door ons werd overgenomen, inmiddels uitgegroeid tot marktleider onder de magazines gericht op de gay community.”

“We vinden dat een succesvolle toekomst voor de Gay Krant gerealiseerd moet kunnen worden. Die uitdaging zou OUT Media graag aan willen gaan.”

 

Bron: Mediacourant.nl

 

 

« Vorige   Overzicht   Volgende »

 

Index
Inloggen
Abonneren
Registreren
Zoekopdracht
PDF Link
Titelnieuws
MediaMakers