Inloggen:      
    Wachtwoord vergeten?

TitelNieuws »

Gay Krant in financieel zwaar weerDe Gay Krant verkeert in financiƫle problemen. Het tijdschrift voor homo's en lesbiennes zou onder meer te lijden hebben onder de slechte advertentiemarkt. Het liquiditeitstekort bedraagt ongeveer twee ton.


Henk Krol, die jarenlang hoofdredacteur was van de Gay Krant, denkt dat de problemen te overzien zijn als zich de komende dagen enkele geldschieters melden die aandelen willen kopen. "Als iedereen die vroeger niet kon trouwen en dat nu wel mag een tientje zou geven, zouden de problemen zijn opgelost." Zelf zou het huidig Tweede Kamerlid ook willen bijdragen, als dat in zijn positie is toegestaan.

 

Het liquiditeitsprobleem kan op termijn ook worden opgelost met de verkoop van het pand van de Gay Krant in Best. Dat zou zorgen voor een financiële injectie. De vraag om steun aan betrokkenen moet volgens de organisatie dan ook worden gezien als overbrugging.

 

Eerder maakte Krol bekend afstand te doen van zijn aandelen in het tijdschrift, onder meer om de liquiditeitspositie van het blad te verbeteren. De Gay Krant werd in 1979 opgericht door Krol. Nu is de voormalig bladenmaker fractievoorzitter van 50Plus in de Tweede Kamer.

 

 

« Vorige   Overzicht   Volgende »

 

Index
Inloggen
Abonneren
Registreren
Zoekopdracht
PDF Link
Titelnieuws
MediaMakers