Inloggen:      
    Wachtwoord vergeten?

TitelNieuws »

Levensbeschouwelijke omroepen verdwijnen in 2016Voor de kleine levensbeschouwelijke omroepen is in het toekomstige en compacte omroepbestel geen plek meer.


De publieke omroep telt vanaf 2016 nog maximaal acht omroeporganisaties. Dat zijn er nu nog 21.

 

Staatssecretaris Sander Dekker (Media) kondigde in december al aan dat de religieuze omroepen als RKK en IKON vanaf 2016 geen apart budget meer krijgen, woensdag blijkt uit het uitgewerkte wetsvoorstel dat de omroepen ook hun zendtijd verliezen. Dat betekent dat ze geen bestaansrecht meer hebben en moeten stoppen. Volgens Dekker bleek uit gesprekken met de kleine religieuze omroepen dat ze geen goede programma’s kunnen blijven maken of andere financieringsbronnen kunnen aanwenden.

 

''Andere omroepen zijn ook prima in staat goede levenbeschouwelijke programma’s te maken. Daarvoor zijn niet allemaal verschillende omroepen nodig’’, zegt Dekker. Hij wil hierover afspraken maken met ‘Hilversum’.

 

Het toekomstige omroepbestel bestaat uit drie fusieomroepen: KRO-NCRV, TROS-AVRO en VARA-BNN. De EO, MAX en VPRO blijven zelfstandig, evenals de taakorganisaties NOS en NTR. Dekker heeft in de nieuwe Mediawet de budgetverdeling verder uitgewerkt.

 

Omroepen krijgen een garantiebudget van 50 procent en een minimaal aantal uren om uit te zenden.

 

 

« Vorige   Overzicht   Volgende »

 

Index
Inloggen
Abonneren
Registreren
Zoekopdracht
PDF Link
Titelnieuws
MediaMakers