Inloggen:      
    Wachtwoord vergeten?

TitelNieuws »

Nieuw contentplatform NewzTwaalf grote nieuwsuitgevers hebben een nieuw contentplatform ontwikkeld: Newz. Medio 2013 gaat Newz van start, en kunnen bedrijven nieuws afnemen van het platform.


De uitgevers die deelnemen aan het project zijn TMG, Persgroep, Wegener, ANP, Mediagroep Limburg, SDU, NDC, Erdee Mediagroep, ND, BDU, Friesch Dagblad en FD Mediagroep. Het project staat ook open voor andere uitgevers en media-aanbieders.

 

De dienst zelf is niet voor consumenten bestemd, maar voor bedrijven die applicaties of website maken voor consumenten. Het platform voorziet in een gestandaardiseerde XML-feed van de artikelen van de deelnemende kranten en bladen. Die XML kunnen bedrijven gebruiken om artikelen aan te bieden aan consumenten in bijvoorbeeld applicaties voor tablets of vanaf websites.

 

Bedrijven die toegang willen tot de centrale database moeten met de afzonderlijke uitgevers afspraken maken over het gebruik van de artikelen. Ook over de beprijzing van artikelen moeten met de afzonderlijke uitgevers contracten worden gesloten. Het platform zal naar verwachting halverwege 2013 gereed zijn.

 

 

« Vorige   Overzicht   Volgende »

 

Index
Inloggen
Abonneren
Registreren
Zoekopdracht
PDF Link
Titelnieuws
MediaMakers