Inloggen:      
    Wachtwoord vergeten?

TitelNieuws »

Bedrijfsresultaten TMG onder drukTelegraaf Media Groep (TMG) ziet vooralsnog geen teken van herstel op de advertentiemarkt en verwacht hierdoor een druk op het bedrijfsresultaat over geheel 2009.


De in de loop van vorig jaar geformuleerde financiële doelstelling, namelijk een genormaliseerde EBITA-marge van ten minste 8% over 2008, werd met een resultaat van 9,1% behaald.
In 2009 zal als gevolg van de economische ontwikkelingen het bedrijfsresultaat naar verwachting onder druk staan. TMG streeft naar behoud van de marge door verdere kostenverlagingen (personeelskosten en overige bedrijfskosten), het bereiken van maximale synergie, afronding van het afstoten of stoppen van niet voldoende renderende/verlieslatende activiteiten en uitbesteding van niet-kernactiviteiten.
Daarnaast heeft behoud en verbetering van de marktposities de aandacht; inclusief groeimogelijkheden door acquisities (vooral op digitaal vlak).

 

De definitieve cijfers over het eerste kwartaal zullen 15 mei bekendgemaakt worden. Uit de voorlopige cijfers over het eerste kwartaal blijkt dat ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar sprake is van een € 7 miljoen lager EBITA-resultaat. De daling van het resultaat is vooral het gevolg van een € 13 miljoen lagere advertentie-omzet (-17%). De oplageomzet steeg met € 1 miljoen (+1%).
Personeelskosten zijn met € 5 miljoen verlaagd, vooral als gevolg van de reorganisaties die uiteindelijk moeten leiden tot een personeelsreductie van 500 fte. Tot nu toe zijn er 300 arbeidsplaatsen verdwenen. In 2009 zullen dit er in totaal 425 worden.

 

 

« Vorige   Overzicht   Volgende »

 

Index
Inloggen
Abonneren
Registreren
Zoekopdracht
PDF Link
Titelnieuws
MediaMakers