Inloggen:      
    Wachtwoord vergeten?

TitelNieuws »

FD Mediagroep neemt belang in RedactiePartnersFD Mediagroep neemt een strategisch belang in het customer mediabedrijf RedactiePartners. Het in Amsterdam gevestigde bedrijf is gespecialiseerd in het realiseren van offline en online communicatieoplossingen voor merken en bedrijven.


RedactiePartners bedenkt en produceert relatiemagazines, films, animaties, apps, e-zines en interactieve grafieken.

 

Met deze participatie wil de FD Mediagroep inspelen op verschuivingen in de behoefte van adverteerders in de B2B communicatiemarkt. Jacques Kuyf, algemeen directeur FD Mediagroep: “ Met Het Financieele Dagblad, BNR Nieuwsradio, Fondsnieuws en onze Networks activiteiten hebben we een dominante bereikpropositie in de B2B markt. In toenemende mate worden we gevraagd door onze relaties om customer media producten te ontwikkelen.”

Deze zogenaamde contentmarketing ontbrak nog in het portfolio van FD Mediagroep. “Bedrijven met een complex product zoals zakelijke en financiële dienstverleners, hebben naast advertenties en radiocommercials steeds vaker behoefte aan andere mediavormen om hun boodschap uit te dragen en daarmee hun klanten te bereiken. FD Mediagroep beschikte nog niet over de capaciteit voor creatie en productie in opdracht. RedactiePartners voorziet in deze behoefte”, aldus Kuyf.

Martijn Bennis, commercieel directeur van RedactiePartners: “Customer media is een vakgebied waarvoor specifieke vaardigheden nodig zijn. De marketingcommunicatiestrategie van opdrachtgevers staat bij ons centraal. RedactiePartners biedt de complementaire kennis, ervaring, en capaciteit om customer media te vervaardigen."

 

Volgens Paul Gremmen, creatief directeur van RedactiePartners, is FD Mediagroep de ideale strategische partner. “In de B2B-sector kunnen we klanten nu een totaalpakket bieden, met een optimaal bereik op alle platformen: print, online, radio en events. Die propositie is uniek.”

RedactiePartners zal als zelfstandig bedrijf deel uitmaken van de FD Mediagroep. De directie van RedactiePartners wordt gevoerd door de oprichters Martijn Bennis en Paul Gremmen. Het bedrijf is in 2003 opgericht, er werken twintig professionals. Cliënten zijn o.a. PwC, VEB, HEMA, A.S. Watson, Praxis, ABN Amro, Rijksoverheid, RTL Nederland, IBM, Kluwer en Makro.

De Ondernemingsraad van de FD Mediagroep heeft inmiddels positief geadviseerd.

 

 

« Vorige   Overzicht   Volgende »

 

Index
Inloggen
Abonneren
Registreren
Zoekopdracht
PDF Link
Titelnieuws
MediaMakers