Inloggen:      
    Wachtwoord vergeten?

TitelNieuws »

Koolhaas gastredacteur NRC DeLuxeRem Koolhaas is de gastredacteur van de tweede editie van DeLUXE, de glossy bijlage van NRC Handelsblad en nrc.next die aanstaande zaterdag verschijnt.


Hij volgt hiermee de Vlaamse modeontwerper Dries van Noten op, die nummer 1 voor zijn rekening nam. Het centrale thema van de nieuwe DeLUXE is wonen en sluit daarmee aan op de woonmaand oktober en de Dutch Design Week die eveneens zaterdag 22 oktober van start gaat.

 

In de nieuwe uitgave van DeLUXE vertelt Koolhaas dat stoel 1a in een Lufthansa-Boeing zijn favoriete werkplek is :”Geen bereik, geen haast, de hoogst mogelijke concentratie, maar ook de mogelijkheid aan verplichtingen te ontsnappen. En na de landing als eerste van boord”.

In een persoonlijk verhaal neemt Koolhaas de lezer mee op bedevaart naar Brasilia, de stad die hem deed besluiten om architect te worden. Indrukwekkend is het portret van Sjeika Mozah, een van de drie first ladies van Qatar. Koolhaas licht toe: “Ze heeft het uiterlijk van een filmster, draagt designkleding en liefst een donkere zonnebril. Maar vergis je niet, deze diva heeft grote politieke macht”.

 

DeLUXE krijgt iedere editie een eigen thema. Dit wordt in nauwe samenwerking met een gastredacteur van naam ingevuld. In DeLUXE staan artikelen over bijzondere personen, exclusieve producten, trends en ervaringen. Het magazine is een aanvulling op de overige secties van NRC Handelsblad die onder andere economie, wetenschap en opinie als onderwerp hebben. De NRC-redactie werkt nauw samen met een team van gespecialiseerde bladenmakers.

 

 

« Vorige   Overzicht   Volgende »

 

Index
Inloggen
Zoekopdracht
PDF Link
MediaMarkt
Titelnieuws
MediaMakers
MediaFocus