Inloggen:      
    Wachtwoord vergeten?

TitelNieuws »

Kink FM stopt per 1 oktoberKink FM stopt per 1 oktober 2011 met uitzenden. Het radiostation, dat al 16 jaar bestaat, krijgt geen geld meer van de Vereniging Veronica.


Begin mei besloot V-Ventures, onderdeel van de Vereniging Veronica, niet mee te doen aan de frequentieveiling. Tot 1 oktober zal Kink FM blijven uitzenden, op die dag bestaat het station exact 16 jaar.

 

In mei werd al bekend dat V-Ventures had moeten besluiten niet te bieden op vrije FM frequentie van kavel A7 voor commerciële radio vanwege het te hoge licentiebedrag. Een FM-frequentie is cruciaal voor economisch groeiperspectief voor een radiostation in de Nederlandse radiomarkt.

Na het afblazen van het bieden op de vrije FM frequentie van kavel A7, zijn andere mogelijkheden verkend die groei zouden kunnen opleveren. Die verkenningen hebben geen alternatief voor een gezonde bedrijfseconomische exploitatie opgeleverd.

Guido van Nispen, directeur van V-Ventures: "Het is een erg moeilijk, maar onvermijdelijk besluit geweest. Onder leiding van Jantien van Tol is een prachtig, innoverend station neergezet waar de medewerkers en luisteraars trots op kunnen zijn.

Kink was meer dan 15 jaar in het bezit van Vereniging Veronica en de recente rebranding naar ‘Kink: Messenger of Music’ zorgde voor een historische stijging van het Kink marktaandeel. Helaas was dit niet genoeg voor een gezond toekomstperspectief en daarom stoppen we met Kink."

Tot 1 oktober zal Kink uitzenden blijven uitzenden.

 

 

« Vorige   Overzicht   Volgende »

 

Index
Inloggen
Abonneren
Registreren
Zoekopdracht
PDF Link
Titelnieuws
MediaMakers