Inloggen:      
    Wachtwoord vergeten?

TitelNieuws »

NOS wil snijden in aantal omroepenNOS-directeur Jan de Jong is voor een vermindering van het aantal omroepen. Naast de NOS kunnen er in de visie van De Jong drie omroepen overblijven: een progressieve, een conservatief/liberale en een levensbeschouwelijke.


Bezuinigingen op de bureaucratie kunnen volgens De Jong jaarlijks een bedrag van 25 à 30 miljoen euro opleveren. Hij vindt dat de NOS ontzien moet worden bij een bezuinigingsoperatie. Als de bezuinigingen evenredig verdeeld worden, zou de NOS eenvijfde deel moeten bijdragen. Dat zou ten koste gaan van de kwaliteit van de programma's.

 

De NOS-baas zegt dat de publieke omroep niet blind is voor de ontwikkelingen in Den Haag en noemt zijn plan het ‘Unilever-model’. ‘Dat bedrijf ging in aantal merken terug van 1400 naar ongeveer driehonderd, brengt hij in herinnering. Een dergelijk scenario wenst hij ook in Hilversum. Tegenover een systeem met minder omroepen staat dat Den Haag ook minder regels moet stellen. ‘Daardoor kan de bureaucratie te lijf worden gegaan en ook dat moet kostenbesparend werken.’

 

 

« Vorige   Overzicht   Volgende »

 

Index
Inloggen
Abonneren
Registreren
Zoekopdracht
PDF Link
Titelnieuws
MediaMakers