Inloggen:      
    Wachtwoord vergeten?

TitelNieuws »

Media Groep Limburg wil af van omroep L1De Media Groep Limburg in Sittard wil haar aandelen L1 verkopen. Dat wordt bevestigd door voorzitter Servaes Huys van de Stichting Omroep Limburg, samen met MGL de grootste aandeelhouder met ieder 49 procent.


De derde partij is Attero, voorheen Essent. Over de reden van de geplande verkoop kan voorzitter Huys weinig zeggen. Het zou niet puur een geldkwestie zijn. MGL-directeur Johan Boermann, die niet bereikbaar is voor commentaar, moet nu de belangen behartigen van zowel krant als van L1 waar hij commissaris van is. “Wat ik ervan begrijp is dat MGL beter met L1 denkt te kunnen samenwerken als de banden tussen beide bedrijven worden verbroken”, aldus Huys.

 

MGL moet de aandelen volgens de regels eerst aanbieden aan de twee andere aandeelhouders. De aandelen staan in Sittard in de boeken voor 2,4 miljoen euro, aldus Huys. De prijs op de markt is volgens hem een veel lagere.

“L1 is er niet om winst te maken of om de beurs van de aandeelhouders te spekken. De afgelopen elf jaar is er slechts één keer een klein dividend uitgekeerd. We willen MGL best helpen, maar zeker niet tegen iedere prijs.”

 

De voorzitter wil weten hoe de provincie Limburg, de subsidieverstrekker aan L1, denkt over het eventueel overnemen van de aandelen door de stichting. Een reactie kan de stichting na de zomervakantie tegemoet zien, laat een woordvoerster in Maastricht weten.

Gedeputeerde Ger Driessen schrijft in een snerend stukje op zijn weblog dat er binnen GS is gesproken over de kwestie. De aandelen L1 hebben volgens hem niet meer dan een symbolische waarde. “Mecom-topman David Montgomery die altijd op geld uit is om bonussen te kunnen innen en/of de bedrijfsvoering van de Limburgse krant betaalbaar te houden door op personeel te korten, slaat nu naar het zich laat aanzien de plank mis”, aldus Driessen.

 

Het is voor de tweede keer dat de Limburgse bestuurder uithaalt naar MGL. Begin dit jaar omschreef hij de krant in Limburg als een zinkend schip. Directeur Johan Boermann veegde vervolgens in een column de vloer aan met Driessen. Kort daarna vond er in Sittard een verzoeningsgesprek plaats tussen de twee.

 

Bron: Villamedia

 

 

« Vorige   Overzicht   Volgende »

 

Index
Inloggen
Zoekopdracht
PDF Link
MediaMarkt
Titelnieuws
MediaMakers
MediaFocus