Inloggen:      
    Wachtwoord vergeten?

TitelNieuws »

Social-mediaredacteur voor de VolkskrantDe Volkskrant heeft per 1 juni een vaste redacteur die het gezicht en het aanspreekpunt van de krant op sociale netwerken wordt.


 

Heleen van Lier (27) gaat de negen miljoen Nederlanders die actief zijn op netwerken als Hyves, Facebook, Twitter en LinkedIn in contact brengen met de krant en de Volkskrant-journalisten met de netwerken. Dat heeft het dagblad woensdag bekend gemaakt.

 

 

Van Lier werkt sinds drie jaar op de internetredactie van de Volkskrant en merkte dat de krant nog maar weinig gebruik maakt van het enorme potentieel. Zo komt zo’n 70 procent van de doelgroep, jongeren en hoogopgeleiden, niet op de website van de krant. Op de sociale netwerken zijn ze wel heel actief. Volgens Van Lier heeft de krant een eigen redacteur nodig voor de snel groeiende sociale netwerken. Van het Stimuleringsfonds van de Stichting de Volkskrant mag ze een jaar aan de slag. Zo’n redacteur sociale media is een primeur voor Nederland en – voor zover Van Lier weet – zelfs voor het Europese vasteland.

 

Het doel is vooral meer bezoekers trekken naar de website van de Volkskrant door nieuwe doelgroepen aan te boren. Jongeren, maar die niet alleen. “Het is een misverstand dat alleen jongeren sociale media gebruiken. Je oma zit ook op Hyves”, zegt de nieuwbakken social-mediaredacteur. Op de diverse sociale sites gaat ze proberen een community te bouwen rond de Volkskrant . Dat moet de identiteit als geëngageerde, sociale, innovatieve en moderne krant versterken.

 

Andersom gaat ze de journalisten vertrouwd maken met de netwerken en ze wijzen op de grote journalistieke mogelijkheden. “Om er nieuws uit te halen natuurlijk, maar er is meer. Want je kunt wel wéér naar de Amsterdamse Albert Cuyp gaan voor een citaat van de mensen in het land, maar kijk eens op deze sites. Ook als je deskundigheid zoekt, zodat je niet steeds dezelfde professor in de krant hebt. Het potentieel is enorm.”

 

Bron: MediaNed/De Volkskrant

 

 

 

 

« Vorige   Overzicht   Volgende »

 

Index
Inloggen
Abonneren
Registreren
Zoekopdracht
PDF Link
Titelnieuws
MediaMakers