Inloggen:      
    Wachtwoord vergeten?

TitelNieuws »

NRC stopt met Focus, webtv en Engelse siteNRC Media staakt webtelevisie nrc.tv, het kwartaalblad NRC Focus en de Engelstalige site NRC International.


Zo kan de uitgever zich volledig richten op de twee kranten en de digitale varianten ervan. Daarmee gaat het bedrijf terug naar de kern. Uitgever Hans Nijenhuis van NRC Media liet weten dat het bedrijf prioriteiten moet stellen. ‘We willen de beste kranten van Nederland maken. En dan kunnen we onze beste journalisten beter inzetten voor de 200.000 abonnees van NRC Handelsblad dan voor een paar duizend abonnees van NRC Focus of de paar duizend kijkers van nrc.tv.’

 

Nijenhuis benadrukte dat NRC Media over alle drie de activiteiten tevreden was, maar dat er niet voldoende kijkers en lezers zijn voor een gezonde exploitatie. De zes medewerkers die bij nrc.tv, NRC Focus en NRC International werkten, gaan nu bij de kranten en websites aan de slag.

 

Het mediabedrijf wil binnen twee maanden een nieuwe hoofdredacteur benoemen. Birgit Donker legde onlangs deze functie neer vanwege een verschil van mening binnen de directie over het borgen van de journalistieke autonomie van de redactie. Zij blijft werken bij NRC Handelsblad en gaat weer schrijven. Ook uitgever-directeur Gert Jan Oelderik stapte op. Nijenhuis heeft hem opgevolgd.

 

NRC Media verwacht na de zomer meer plannen bekend te kunnen maken die moeten leiden tot het verbeteren van de krant en de dienstverlening aan abonnees.

 

Bron: Adformatie/ANP

 

 

« Vorige   Overzicht   Volgende »

 

Index
Inloggen
Zoekopdracht
PDF Link
MediaMarkt
Titelnieuws
MediaMakers
MediaFocus