Inloggen:      
    Wachtwoord vergeten?

TitelNieuws »

Uitgever House Vision en Yacht Vision faillietWaterbeek media, uitgever van glossy watersport magazines Jetsetters, House Vision, Nautic Vision en Yacht Vision, is failliet.


De bladen van Waterbeek richtten zich op het luxere segement en waren daarnaast gelieerd aan programma’s als Yacht Vision en House Vision op RTL.

 

Waterbeek Media was een onderneming van Klaas Beute, die ooit samen met Rob Lustig eigenaar was van het later failliet verklaarde Robé uitgevers. Beute kwam ruim zes jaar geleden terug als uitgever van multimediale concepten. Radio, televisie, internet, magazines en jaarboeken vormden de aanvullende podia voor een samenhangend concept voor ‘de happy few en ieder die daar in geïnteresseerd is’, zoals in het geval van Jetsetters.

 

Beute heeft Waterbeek Media enkele jaren geleden verkocht. Desondanks doet het faillissement hem pijn. Tot enkele weken geleden was hij nog wel in dienst van het bedrijf, maar hij stapte op, omdat hij het niet eens was met de koers van de huidige eigenaren. Hij wist dat de economische crisis ook op Waterbeek een effect had, maar een faillissement zag Beute niet aankomen. De situatie was volgens de oud-eigenaar ‘kritiek, maar niet onoverkomelijk’.

 

Jetsetters is al geruime tijd gestopt en onlangs keerden ook Yacht Vision en House Vision niet terug op de RTL-zenders. Volgens een woordvoerder van het televisieconcern was het geen seizoensstop, maar een definitief einde ‘om ‘financiële redenen’.

 

Bron: Medianed

 

 

« Vorige   Overzicht   Volgende »

 

Index
Inloggen
Abonneren
Registreren
Zoekopdracht
PDF Link
Titelnieuws
MediaMakers