Inloggen:      
    Wachtwoord vergeten?

TitelNieuws »

VPRO Gids wint Media Facts Mooiste Cover prijsDe cover van de VPRO gids (editie 38) is uitgeroepen tot Mooiste Cover van 2009 door de Media Facts vakjury.


Met de VPRO-gids met het thema ‘Diva’s van morgen’, n.a.v. het Nederlands Filmfestival, is de VPRO tot overall winnaar uitgeroepen. De cover is een ontwerp van Piet Schreuders en Beate Wegloop, beide werkzaam als art directors. De foto op de cover is gemaakt door Diana Scherer.

 

De VPRO Gids liet dit jaar 146 andere ingezonden covers achter zich. De cover werd geroemd op alle fronten. "Hier is duidelijk sprake van een totaalconcept dat fantastisch en elegant is uitgewerkt. De basis is een goed idee dat de inhoud vertaalt en goed wordt uitgevoerd door de fotografie, illustratie en typografie", aldus het juryrapport.

 

De VPRO gids won met deze cover al eerder in december, op het Mercur Tijdschriftengala, de prijs voor Media Facts Mooiste Cover binnen de categorie publiekstijdschriften. De prijs voor de Mooiste Cover binnen de categorie relatiemagazines was eind november al uitgereikt aan Schretlen cliëntenmagazine. De cover verscheen op de editie van juni 2009 met als thema ‘rust’.


De winnaar van de categorie vakbladen was ook nog niet eerder bekend gemaakt. Deze strijd ging tussen de vakbladen: Boekman, Creatie, Tijdschrift voor Marketing en Intermediair. Winnaar in deze categorie werd: Intermediair met de cover die als thema: ‘Scheiden is voor de dommen’ had (van 21 januari 2009).

 

 

« Vorige   Overzicht   Volgende »

 

Index
Inloggen
Zoekopdracht
PDF Link
MediaMarkt
Titelnieuws
MediaMakers
MediaFocus