Inloggen:      
    Wachtwoord vergeten?

TitelNieuws »

Nieuwe hoofdredacteuren TrouwWendelmoet Boersema en Karel Smouter worden de nieuwe hoofdredacteuren van Trouw. Het is de eerste keer dat de krant een vrouwelijke hoofdredacteur krijgt.


Boersema (52) en Smouter (40) volgen Cees van der Laan op. Hij kondigde in januari aan na tien jaar te stoppen bij het dagblad.

 

Boersema was de afgelopen twee jaar adjunct-hoofdredacteur van Trouw. Eerder was ze onder meer correspondent in Rusland. Daarnaast schreef ze het boek Gronings Goud, over de macht van het gas en de rol van Rusland.

 

Smouter komt voor zijn nieuwe functie over van NRC, waarvoor hij een kleine vijf jaar werkte als onder meer redacteur en chef. Daarvoor was hij enkele jaren adjunct-hoofdredacteur bij De Correspondent.

 

"We kennen elkaar, hebben een goede klik, en denken met elkaar meer te bereiken dan ieder afzonderlijk", verklaart Boersema de constructie.

 

Philippe Remarque, directeur journalistiek van uitgever DPG, denkt dat Trouw een mooie toekomst tegemoetgaat met het duo. "Boersema en Smouter bezitten de visie en creativiteit die nodig zijn om een nieuwe generatie digitale lezers aan Trouw te binden."

 

 

« Vorige   Overzicht   Volgende »

 

Index
Inloggen
Abonneren
Registreren
Zoekopdracht
PDF Link
Titelnieuws
MediaMakers