Inloggen:      
    Wachtwoord vergeten?

TitelNieuws »

Van Houtert nieuwe hoofdredacteur Brabants DagbladLucas van Houtert wordt de nieuwe hoofdredacteur van het Brabants Dagblad. Van Houtert (47) is nu chef-in en plaatsvervangend hoofdredacteur van het Eindhovens Dagblad.


Lucas van Houtert studeerde geschiedenis aan de Universiteit in Nijmegen. Bij het universiteitsblad begon hij zijn journalistieke carrière. Hij werkte vervolgens op de stadsredactie van De Gelderlander in Nijmegen en was parlementair redacteur voor de toenmalige VNU-dagbladen. Bij het Eindhovens Dagblad vervulde hij de afgelopen jaren verschillende leidinggevende functies.


  Van Houtert volgt Mark van Assen op die op eigen verzoek in mei 2016 ontheven werd van zijn functie. Hoofdredacteur John van den Oetelaar van het Eindhovens Dagblad was de afgelopen maanden interim-hoofdredacteur van het Brabants Dagblad. Beide kranten zijn onderdeel van de Persgroep Nederland.  

 

De benoeming van Van Houtert kreeg donderdagmorgen tijdens een plenaire vergadering van de  BD-redactie brede instemming. Van Houtert verklaarde daar er zin in te hebben om in Den Bosch aan de slag te gaan. Hij zegt het Brabants Dagblad al lange tijd op de voet te volgen en beschouwt de krant als het 'klassieke, stijlvolle zusje' van het Eindhovens Dagblad.   

 

Bron: Brabants Dagblad

 

 

« Vorige   Overzicht   Volgende »

 

Index
Inloggen
Abonneren
Registreren
Zoekopdracht
PDF Link
Titelnieuws
MediaMakers