Inloggen:      
    Wachtwoord vergeten?

TitelNieuws »

Tijdschrift voor doofblindheid gelanceerdOp initiatief van Marleen Janssen van de Rijksuniversiteit Groningen is het het eerste nummer van het Journal of Deafblind Studies on Communication gepubliceerd.


Dit is het eerste wetenschappelijke tijdschrift voor doofblindheid in de wereld en zal verschijnen als open access tijdschrift. Het tijdschrift richt zich op studenten en professionals. Dat meldt de Rijksuniversiteit Groningen. 

 

De aanleiding voor het opzetten van het tijdschrift is dat er vanuit het werkveld veel vragen komen naar het onderzoek van de masterstudenten, zegt Marleen Janssen. Het tijdschrift is amen met de DBI Working Group on Communication, een expert-groep van de internationale wereldorganisatie op het gebied van doofblindheid, samengesteld. Zowel theoretische artikelen, evidence based methoden en good practices zijn in het tijdschrift te vinden.

Er is gekozen voor Open access zodat de kennis wereldwijd vrij toegankelijk is voor iedereen. Het tijdschrift heeft masterlevel niveau waardoor het ook toegankelijk is voor de praktijk en voor wetenschappers uit andere vakgebieden die zich bezighouden met onderzoek van complexe communicatie bij mensen met een communicatieve beperking.

 

Bron: Nationale Onderwijsgids

 

 

« Vorige   Overzicht   Volgende »

 

Index
Inloggen
Abonneren
Registreren
Zoekopdracht
PDF Link
Titelnieuws
MediaMakers