Inloggen:      
    Wachtwoord vergeten?

MediaMarkt »

Online kopen steeds populairder 


 

In 2007 is via webwinkels een omzet van 3,89 miljard euro behaald.


Het jaar daarvoor was dat nog 2,82 miljard en dat betekent een stijging van 38 procent. Dit blijkt uit de ‘Thuiswinkel Markt Monitor 2007-2’.  Dit is het halfjaarlijks onderzoek van Blauw Research (www.blauw.nl) naar consumentenbestedingen via internet en andere verkoopkanalen in samenwerking met Thuiswinkel.org. De ca. 800 leden tellende vereniging Thuiswinkel.org is een belangenvereniging voor bedrijven die producten en diensten aanbieden aan consumenten via internet, catalogi, telefoon en/of post.

 

Volgens het onderzoek steeg de omzet van de totale thuiswinkelbranche met 27,1 procent ten opzichte van 2006. Consumenten gaven in 2007 in totaal 4,68 miljard uit met thuiswinkelen. Dit houdt in dat in 2007 ruim 83 procent van de omzet van de thuiswinkelbranche online werd gerealiseerd.

 

Volgens Wijnand Jongen, directeur van de branchevereniging Thuiswinkel.org, waren er in 2007 1,5 miljoen mensen die voor het eerst online een aankoop hebben gedaan. In de overige verkoopkanalen (post, telefoon, catalogi etc.) daalde de omzet met ruim 9 procent naar 0,79 miljard euro in 2007. Hij zegt dit op de site van Thuiswinkel.org.

 

In de reguliere detailhandel werd in 2007 een omzet van 86, miljard euro gerealiseerd.

 

 

 

« Vorige   Overzicht   Volgende »

 

Index
Inloggen
Zoekopdracht
PDF Link
MediaMarkt
Titelnieuws
MediaMakers
MediaFocus