Inloggen:      
    Wachtwoord vergeten?

MediaMarkt »

Oplagecijfers tijdschriften gestegen 


 

Veel publiekstijdschriften noteerden in het vierde kwartaal van 2009 een oplagestijging vergeleken met dezelfde periode in 2008.


Deze positieve tendens blijkt uit de dinsdag gepubliceerde oplagecijfers van HOI, het Instituut voor Media Auditing. De totaal verspreide tijdschriftenoplage steeg met 300.000 exemplaren naar 25, 8 miljoen. Vooral de vrouwen- en woonbladen deden het goed in de laatste drie maanden van 2009 maar ook in veel andere categorieën was er sprake van een stijgende oplage.

 

Dat kan niet worden gezegd van de Nederlandse dagbladen. In vergelijking met het laatste kwartaal van 2008 daalde de oplage gemiddeld 3 procent. Alle landelijke dagbladen laten  over het vierde kwartaal van 2009 een daling zien, met uitzondering van de digitale krant van NRC Handelsblad en het Reformatorisch Dagblad. Ook bij de regionale kranten gingen de oplagecijfers achteruit en ook daar waren er twee uitzonderingen: de digitale krant van Dagblad van het Noorden en de betaalde oplage van Het Parool.

 

Op dinsdag 11 mei publiceert HOI de jaarcijfers van 2009.

Klik hier voor een volledig overzicht van de meest recente kwartaalpublicatie van HOI.

 

 

 

« Vorige   Overzicht   Volgende »

 

Index
Inloggen
Zoekopdracht
PDF Link
MediaMarkt
Titelnieuws
MediaMakers
MediaFocus