Inloggen:      
    Wachtwoord vergeten?

MediaMarkt »

Spamverbod per 1 oktober 2009 


 

Op 1 oktober 2009 gaat de nieuwe Telecommunicatiewet in werking.


Er is dan sprake van een wettelijk kader voor het verzenden van ongevraagde elektronische berichten aan bedrijven. Dit geldt ook voor het verzenden van persberichten. Op de site van Persmanager vindt u alle informatie en een plan van aanpak.

 

Wat wijzigt er per 1 oktober 2009?

De OPTA, die als toezichthouder is aangewezen vat het op www.spamklacht.nl als volgt samen:

 

Spam versturen is verboden

Op grond van de Telecommunicatiewet is het versturen van ongevraagde elektronische boodschappen in of vanuit Nederland niet toegestaan, tenzij u daar zelf als ontvanger toestemming voor hebt gegeven. Het gaat hierbij om ongevraagde berichten via bijvoorbeeld e-mail of mobiele telefoon (SMS of MMS). Het verbod richt zich op de materiële verzender. Niet alleen degene die op de verzendknop drukt maar ook degene die opdracht geeft tot de verzending kan als verzender worden aangemerkt. OPTA, de toezichthouder op de Nederlandse post- en telecommunicatiemarkt (OPTA) handhaaft het verbod. Spam aan bedrijven is per 1 oktober 2009 verboden.

 

Er zijn uitzonderingen

Een bedrijf dat uw e-mailadres van u heeft gekregen bij de verkoop van een product of een dienst, mag berichten naar uw e-mailadres verzenden, zelfs indien u daar destijds (tijdens de verkoop) niet expliciet toestemming voor hebt gegeven. De wet stelt overigens wel voorwaarden. Ten eerste: de berichten die u ontvangt, moeten betrekking hebben op gelijksoortige producten of diensten. Ten tweede: bij de verkrijging van uw e-mailadres moet u in staat worden gesteld om op een eenvoudige wijze bezwaar (opt-out) te maken tegen het gebruik ervan. Dat geldt bovendien voor ieder bericht dat u na de verkoop van de desbetreffende verzender ontvangt.

 

(bron: Spamklacht.nl)

 

Persmanager

Persmanager biedt een perfecte tool voor het opt-in beheer van alle mediatitels. Zo kunt u de opt-in per mediatitel instellen en kunt u gemakkelijk opt-in verzoeken per e-mail versturen. Wilt u hier meer over weten of een afspraak voor een demo maken, stuur dan een e-mail naar sales@persmanager.nl of neem telefonisch contact op via 010 427 41 60.

 

Meer informatie en een plan van aanpak vindt u op www.persmanager.nl/spamverbod

 

 

 

« Vorige   Overzicht   Volgende »

 

Index
Inloggen
Zoekopdracht
PDF Link
MediaMarkt
Titelnieuws
MediaMakers
MediaFocus