Inloggen:      
    Wachtwoord vergeten?

MediaMarkt »

HOI publiceert nieuwe oplagecijfers 


 

De oplagecijfers van het 4e kwartaal 2007 zijn op 1 april j.l. gepubliceerd door het HOI, Instituut voor Media Auditing.


Sinds het (3e kwartaal) 1998 publiceert HOI betrouwbare, onderling vergelijkbare en overzichtelijke oplagecijfers of andere verspeidingsdata van in Nederland verschijnende media. HOI is sinds die tijd uitgegroeid tot hét keurmerk op het gebied van oplage voor alle printmedia. HOI controleert oplagegegevens van o.a. alle dagbladen in Nederland, alle publiekstijdschriften en vaktijdschriften van het Nederlands Uitgeversverbond. Er zijn ruim 770 titels aangesloten bij HOI. De kerncijfers worden zowel in printversie als online via www.hoi-online.nl gepubliceerd.

 

Na goede cijfers in het derde kwartaal van 2007, laat ook het vierde kwartaal van 2007 een groei in de Nederlanse tijdschriftenbranche zien. De totale verspreide oplage van publiekstijdschriften steeg met 1,5 miljoen exemplaren tot 26,6 miljoen exemplaren (excl. oplages van sponsored magazines en dagbladmagazines). Dat is een plus van 6,1 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2006.
Meerdere tijdschriftsegmenten groeiden. In de segmenten special interestbladen algemeen, vrouwenbladen en populair wetenschappelijke bladen nam de oplage met meer dan 20 procent toe.

Bron: www.nuv.nl

 

 

 

 

« Vorige   Overzicht  

 

Index
Inloggen
Zoekopdracht
PDF Link
MediaMarkt
Titelnieuws
MediaMakers
MediaFocus