Inloggen:      
    Wachtwoord vergeten?

MediaMarkt »

E-books zakelijk nog niet ingeburgerd 


 

Van de zakelijke professionals in Nederland gebruikt 15 procent e-books als informatiebron.


Dat blijkt uit een onderzoek van Ruigrok | NetPanel in opdracht van online boekhandel voor managementliteratuur, Managementboek. De landelijke omzet van e-books beslaat nog geen 3 procent van de boekenmarkt.

 

Momenteel leest een relatief klein deel van de zakelijke professionals e-books om zich te verdiepen in vakinhoudelijke informatie. Eén op de drie hecht dusdanig veel waarde aan het traditionele boek dat zij nog niet de overstap maken naar de digitale versie. Nog eens een derde geeft aan dat zij zich nog niet voldoende hebben verdiept in de mogelijkheden van e-books. 20 procent geeft aan dat het aanbod nog te beperkt is.

 

Van de zakelijke professionals verwacht  22 procent binnen nu en drie jaar vakinhoudelijke kennis op te doen via e-books. Hiermee wordt het e-book één van de belangrijkste informatiebronnen. Ondanks de groeiende populariteit van het e-book, is de e-reader niet het belangrijkste middel om deze te kunnen lezen. Het meest gebruikt zijn de laptop (37 procent), PC (35 procent), tablet (29 procent) en smartphone (24 procent).

 

Klik hier voor het hele persbericht.

 

 

« Vorige   Overzicht   Volgende »

 

Index
Inloggen
Zoekopdracht
PDF Link
MediaMarkt
Titelnieuws
MediaMakers
MediaFocus